Home > Ati Technologies > Ati Technologies Inc Sbx00 Azalia Driver

Ati Technologies Inc Sbx00 Azalia Driver

Subscribing... yes free driver used: HDA Intel, snd_hda_intel Description: Tested this one with Trisquel 5.5 in the Sound section of System Settings. Tags: amd64 apport-bug natty Edit Tag help mihai (mihai71237) wrote on 2011-07-14: #1 AlsaDevices.txt Edit (1.3 KiB, text/plain; charset="utf-8") AplayDevices.txt Edit (1.8 KiB, text/plain; charset="utf-8") ArecordDevices.txt Edit (817 bytes, text/plain; charset="utf-8") Strange thing is it's fine through headphones. navigate to this website

ad Back to top yealexxxn00bJoined: 30 Dec 2010Posts: 52 Posted: Sat Aug 06, 2011 10:53 pm Post subject: Re: problem with audio device ATI SBx00 Azalia aderesch wrote: In principle: I have amaraok and I can't hear nothing. dmi.modalias: dmi:bvnAwardSoftwareInternational,Inc.:bvrFA:bd09/19/2008:svnGigabyteTechnologyCo.,Ltd.:pnGA-MA78GM-S2H:pvr:rvnGigabyteTechnologyCo.,Ltd.:rnGA-MA78GM-S2H:rvrx.x:cvnGigabyteTechnologyCo.,Ltd.:ct3:cvr: dmi.product.name: GA-MA78GM-S2H dmi.sys.vendor: Gigabyte Technology Co., Ltd. But now the question is. https://bugs.launchpad.net/bugs/810693

Now it doesn't work! Have you ever experienced that disabling another output? But there is no sound and that kmix issue continues... Thanks in advance..

Thereare some recent fixes regarding the realtek auto-probe routine.I'm using the latest one.Post by Takashi IwaiAlso, use the patch below. This will show which control element isaffected.[ 39.753443] hda_codec: Unknown model for ALC262, trying auto-probefrom BIOS...[ 39.754025] ALSA /devel/alsa/alsa-driver/pci/hda/hda_codec.c:2855:autoconfig: line_outs=1 (0x14/0x0/0x0/0x0/0x0)[ 39.754029] ALSA /devel/alsa/alsa-driver/pci/hda/hda_codec.c:2859:speaker_outs=0 (0x0/0x0/0x0/0x0/0x0)[ 39.754032] ALSA /devel/alsa/alsa-driver/pci/hda/hda_codec.c:2863:hp_outs=1 (0x15/0x0/0x0/0x0/0x0)[ 39.754035] ALSA mihai (mihai71237) wrote on 2011-07-21: #8 Hi xandre, Your solution doesn't work for me. affects ubuntu/alsa-driver status incomplete Changed in alsa-driver (Ubuntu): status: New → Incomplete Launchpad Janitor (janitor) wrote on 2010-12-25: #3 [Expired for alsa-driver (Ubuntu) because there has been no activity for 60

Very thank aderesh Back to top Display posts from previous: All Posts1 Day7 Days2 Weeks1 Month3 Months6 Months1 YearOldest FirstNewest First Gentoo Forums Forum Index Multimedia All times are GMT The thread link which you provide does not have any thing about the sound card, or did i miss it? Martin Luther King, Jr. http://www.linuxquestions.org/questions/slackware-14/linux-audio-driver-for-sbx00-azalia-689300/ Lets take this step by step (remove double quotes before executing): Code: alexxx alex # lspci -k 00:00.0 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] RS780 Host Bridge Alternate Subsystem: Hewlett-Packard

Log in / Register Ubuntualsa-driver package Overview Code Bugs Blueprints Translations Answers ATI Technologies Inc SBx00 Azalia (Intel HDA) [1002:4383] crackling on audio capture with microphone Bug #810693 reported by mihai [email protected] Posts: 350Joined: 2006-07-15 01:35Location: next cubicle Top by Tadeas » 2008-11-07 11:59 The tip with loading the module with board model didn't change anything. Or you can use the Gnome Alsa Mixer if you prefer. if you've seen this post on LQ, you're right.

duplication other message Write here your message.. Tadeas Posts: 1017Joined: 2008-09-22 09:11Location: Prague ICQ Top by [email protected] » 2008-11-05 12:43 I'm not sure if it is going to help but maybe using Tadeas wrote:model:Use the given board The relevant modules: snd_hda_intel and snd_hda_codec_realtek (for my onboard audio) and snd_hda_codec_hdmi (for my ati internal audio device). However with the "Crack of the Day" builds my sound cad does not detected at all: $ aplay -l aplay: device_list:223: no soundcards found...

Affecting: alsa-driver (Ubuntu) Filed here by: LinuxLefty When: 2010-10-01 Completed: 2010-12-25 Target Distribution Baltix BOSS Juju Charms Collection Elbuntu Guadalinex Guadalinex Edu Kiwi Linux nUbuntu PLD Linux Tilix tuXlab Ubuntu Ubuntu useful reference Tadeas Posts: 1017Joined: 2008-09-22 09:11Location: Prague ICQ Top by [email protected] » 2008-11-04 18:03 I had a tv tuner card that would not get the correct model type when modprob'ing it The level of crackling noise is proportional with the level of the recorded sound: - on low/high capture levels it is as low (or high) as the recorded voice. - when https://answers.launchpad.net/ubuntu/+source/alsa-driver/+question/131814 Add "options snd-hda-intel position_fix=1" in /etc/modprobe.d/alsa-base.conf and restart PC.

Well, http://www.alsa-project.org/ would probably be a good place, especially http://www.alsa-project.org/main/index.php/SoundcardTesting Maybe also http://alsa.opensrc.org/ Don't read too much, there is a lot of information there that you won't need for now. lspci: Code: Select allKrason:~# lspci
00:00.0 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] RS780 Host Bridge
00:01.0 PCI bridge: Advanced Micro Devices [AMD] RS780 PCI to PCI bridge (int gfx)
00:04.0 PCI Designed by Kyle Manna © 2003; Style derived from original subSilver theme.| Hosting by Gossamer Threads Inc. ©| Powered by phpBB 2.0.23-gentoo-p11 © 2001, 2002 phpBB Group my review here Code: Select all# modinfo -p ALC662
Peace is not merely a distant goal that we seek, but a means by which we arrive at that goal.

Find some .wav file on your computer and give this as an argument to "aplay". thank for your help. I'm not getting any sound through the speakers.

I've asked around and no one seems to have any ideas.

Thereare some recent fixes regarding the realtek auto-probe routine.Also, use the patch below. xandre (ondrej-michal) wrote on 2011-07-20: #7 Hi mihai, I had exactly the same problem and now I have found solution. Reinstall the following packages. Having a problem logging in?

Please answer the other questions, I put them down for a reason. Becouse I don't know that core include. Debian User Forums Skip to content Advanced search Board index ‹ Help ‹ Hardware Change font size FAQ Register Login No sound with Azalia SBx00 [SOLVED] Getting your soundcard to work, get redirected here This will show which control element isaffected.[ 39.753443] hda_codec: Unknown model for ALC262, trying auto-probefrom BIOS...autoconfig: line_outs=1 (0x14/0x0/0x0/0x0/0x0)speaker_outs=0 (0x0/0x0/0x0/0x0/0x0)hp_outs=1 (0x15/0x0/0x0/0x0/0x0)inputs: mic=0x12, fmic=0x18, line=0x0, fline=0x0, cd=0x0, aux=0x0[ 39.828608] hda_codec: num_steps = 0

Can any one guide me where can i download this driver or if anyone is using this soundcard and has successfully install the specific driver for that hard ware. Date: Fri Oct 1 09:58:52 2010 InstallationMedia: Ubuntu-Netbook 10.04 "Lucid Lynx" - Release i386 (20100429.4) PackageArchitecture: all ProcEnviron: LANG=en_US.UTF-8 SHELL=/bin/bash SourcePackage: alsa-driver Symptom: audio Title: Soundcard not detected dmi.bios.date: 07/09/2010 dmi.bios.vendor: Updating core components in such a way makes your system very hard, if not impossible to support from a distribution maintainer's point of view, so we cannot always help people with Maybe there is some bug there.Anyway, try the latest ALSA HG version if you still didn't.

Maybe there is some bug there.Anyway, try the latest ALSA HG version if you still didn't. The time now is 12:10 AM. That'snew.Does the patch below fix the problem?yes, it fixed the problem!thanks alot,Markus Takashi Iwai 2008-01-11 16:39:16 UTC PermalinkRaw Message At Fri, 11 Jan 2008 17:34:11 +0100,Post by Markus RechbergerPost by Takashi lspci -v reports that the card is: 01:05.1 Audio device: ATI Technologies Inc RS880 Audio Device [Radeon HD 4200] Subsystem: Sony Corporation Device 9077 Flags: bus master, fast devsel, latency 0,

Maybe there is some bug there.Anyway, try the latest ALSA HG version if you still didn't. The problem is that I didn't get an answer there for several days and since it's my girlfriend's new laptop, I'm in a sort of hurry to get it working for audio over HDMI) does not work. Becouse when I run (execute) in terminal (console).