Home > Ati Technologies > Ati Technologies Inc Sbx00 Azalia Linux Driver

Ati Technologies Inc Sbx00 Azalia Linux Driver

Best regards Torquil Sørensen Re: [Alsa-user] Problem with the sound card ATI Technologies Inc SBx00 Azalia (Intel HDA) From: Dimitrios Glentadakis - 2011-02-12 08:47:59 Στις Παρασκευή 11 Φεβρουάριος 2011 20:58:54 The level of crackling noise is proportional with the level of the recorded sound: - on low/high capture levels it is as low (or high) as the recorded voice. - when To have the sound from the headphones i have to open the pulseaudio settings, change the output from "Analog output" to "Analog headphones" unmute the sound in pulseaudio settings, open the titopoquito View Public Profile View LQ Blog View Review Entries View HCL Entries Find More Posts by titopoquito Thread Tools Show Printable Version Email this Page Search this Thread Advanced navigate to this website

ad Back to top NeddySeagoonAdministratorJoined: 05 Jul 2003Posts: 37629Location: 56N 3W Posted: Sun Aug 07, 2011 6:09 pm Post subject: yealexxx, Do not unmute headphones nor any control with SPDI/F This book contains many real life examples derived from the author's experience as a Linux system and network administrator, trainer and consultant. Alsaconf finds the card and says it was successfully set. Te problem is when i plug the headphones, i have the sound muted. https://bugs.launchpad.net/bugs/810693

I also added "options snd_hda_intel model=laptop" to the end of "/etc/modprobe.d/alsa-base" Should I just uninstall all pulseaudio and alsa packages and user directories and start over again? However it can't do both at the same time, if you ask for both, it goes into digital mode, which is not what you wnt t all._________________Regards, NeddySeagoon Computer users fall yes free driver used: HDA Intel, snd_hda_intel Description: Tested this one with Trisquel 5.5 in the Sound section of System Settings. Contact Us - Advertising Info - Rules - LQ Merchandise - Donations - Contributing Member - LQ Sitemap - Main Menu Linux Forum Android Forum Chrome OS Forum Search LQ

ad Back to top yealexxxn00bJoined: 30 Dec 2010Posts: 52 Posted: Sat Aug 06, 2011 10:53 pm Post subject: Re: problem with audio device ATI SBx00 Azalia aderesch wrote: In principle: Sign up for the SourceForge newsletter: I agree to receive quotes, newsletters and other information from sourceforge.net and its partners regarding IT services and products. By joining our community you will have the ability to post topics, receive our newsletter, use the advanced search, subscribe to threads and access many other special features. You might take a look here, if you >> have not already seen it: >> >> http://help.ubuntu.com/community/HdaIntelSoundHowto >> http://www.kernel.org/doc/Documentation/sound/alsa/HD-Audio-Models.txt >> >> I might be wrong, but it's worth a shot. >>

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Slackware Linux Audio driver for SBx00 Azalia User Name Remember Me? I have amaraok and I can't hear nothing. Back to top adereschTux's lil' helperJoined: 06 Mar 2010Posts: 123Location: Hamburg, Germany Posted: Sun Aug 07, 2011 5:09 pm Post subject: Re: problem with audio device ATI SBx00 Azalia yealexxx her latest blog No, thanks

Ubuntu rules! Thank you for your attention! I run the "cat /proc/asound/card0/codec#* | grep Codec" to find the model of my sound card and the output is: > Codec: VIA VT1708S > > > It means that my Can I do?

lspci gives 00:14.2 Audio device: ATI Technologies Inc SBx00 Azalia (Intel HDA) any ideas would be gratefully received cheers Adv Reply March 11th, 2009 #2 dhcrawford View Profile View Forum Search /usr/src/linux-2.6.24.5/Documentation/sound/alsa/ALSA-Configuration.txt (assuming you're using Slackware 12.1) for "snd-hda-intel" for all of the possible options you can pass to the model option. The controller is AMD SB700, and audio is Realtek ALC889A codec (information from motherboard user's manual). dmi.bios.version: R0180Z5 dmi.board.asset.tag: N/A dmi.board.name: VAIO dmi.board.vendor: Sony Corporation dmi.board.version: N/A dmi.chassis.asset.tag: N/A dmi.chassis.type: 10 dmi.chassis.vendor: Sony Corporation dmi.chassis.version: N/A dmi.modalias: dmi:bvnInsydeCorp.:bvrR0180Z5:bd07/09/2010:svnSonyCorporation:pnVPCEE21FX:pvrC104LG95:rvnSonyCorporation:rnVAIO:rvrN/A:cvnSonyCorporation:ct10:cvrN/A: dmi.product.name: VPCEE21FX dmi.product.version: C104LG95 dmi.sys.vendor: Sony Corporation Tags: alc259

Aderesch Ok thanks for observation of the problem is with 00:14.2 Audio device: ATI Technologies Inc SBx00 Azalia (Intel HDA) (rev 40). useful reference Please visit this page to clear all LQ-related cookies. You still haven't given us enough information to help you, though. I will mark it as a duplicate but if this bug is marked Fixed Released for Natty and it does not correct the issue, we can separate the two bugs. ---

E.g. That was the problem with my microphone input. It runs the h-source PHP software, version SVN-387, available under the GNU General Public (GPLv3) License. http://advianetwork.com/ati-technologies/ati-technologies-inc-rage-xl-rev-27-linux-driver.html Other than that you need to describe your actual problem: Is a driver loaded?

Adv Reply April 16th, 2009 #6 jaykemper View Profile View Forum Posts Private Message First Cup of Ubuntu Join Date Apr 2009 Beans 2 Re: No sound with hp 6735s, I don't know how to answer Code: alexxx alex # dmesg | grep -i audio alexxx alex # Back to top adereschTux's lil' helperJoined: 06 Mar 2010Posts: 123Location: Hamburg, Germany However it can't do both at the same time, if you ask for both, it goes into digital mode, which is not what you wnt t all.

If i find something useful i'l let you know Many thanks, -- Dimitrios Glentadakis SourceForge About Site Status @sfnet_ops Powered by Apache Allura™ Find and Develop Software Create a Project Software

Tadeas Posts: 1017Joined: 2008-09-22 09:11Location: Prague ICQ Top by [email protected] » 2008-11-04 18:03 I had a tv tuner card that would not get the correct model type when modprob'ing it Search this Thread 12-09-2008, 07:03 AM #1 vitalstrike82 Member Registered: Oct 2007 Location: Singapore Distribution: OpenSuse, Slackware, Redhat Posts: 318 Rep: Linux Audio driver for SBx00 Azalia Greetings, I Can I do? Are you new to LinuxQuestions.org?

Reboot your system, and if necessary, re-install the crack of the day alsa package from the Ubuntu Audio Dev PPA https://launchpad.net/~ubuntu-audio-dev/+archive. To which port on your PC is the connection made (type, color, label)? You might also want to show us the parts of dmesg output pertaining to the audio device. get redirected here Becouse when I run (execute) in terminal (console).

Report a bug This report contains Public information Edit Everyone can see this information. Back to top adereschTux's lil' helperJoined: 06 Mar 2010Posts: 123Location: Hamburg, Germany Posted: Sun Aug 07, 2011 8:06 pm Post subject: yealexxx wrote: But now the question is. Code: lspci 00:14.2 Audio device: ATI Technologies Inc SBx00 Azalia (Intel HDA) (rev 40) 01:05.1 Audio device: ATI Technologies Inc RS880 Audio Device [Radeon HD 4200] Code: uname -a Linux alexxx According to the information we've gathered the card doesn't have any digital outputs...